KINACIZADE KONAĞI

Seçkin Konuklara Özel Odalar

Kınacızade Konağında 5 özel oda bulunuyor. Bunların içinde 3 büyük isme ait 3 özel oda bulunuyor. “Akademisyenler Odası” olarak isimlendirilmiş odalardan birincisi “Prof.Dr. Halil İnalcık’a ayrılmış çalışma odası.

Odada, Sayın İnalcık’ın daktilosundan ödüllerine, cübbelerinden kitaplarına kadar hocaya ait özel eşyalar bulunuyor. Ankara içi-dışı ve hatta Avrupalı akademisyenlerin bile toplantı yeri haline gelmiş olan konakta, İnalcık yurtdışından gelen misafirlerini bu odada ağırlıyor.

Konaktaki müze odalarının bugünlere gelmesinde çok büyük emeği ve hibeleri olan İsmet İnönü’nün özel kalem müdürlüğünü yapmış kendini kültür ve sanata adamış bir hayırsever olan, Kadın Siyasetçiler Platformu Kurucusu ve Genel Başkanı Yurdusev Arığ’ın da odası bulunuyor.

Odalardan diğeri de “Jülide Gülizar Gazeteciler Odası”.

TRT’nin ilk kadın spikeri olan Gülizar, kendine tahsis edilmiş bu odada hemen hemen haftanın her günü gençlerle buluşmuştur.

Vefatından önce 45 bölümlük bir “Ankara Masalı” belgeselini buradaki odasında kaleme almış ve hazırlamıştır.

14 Mart 2011 tarihinde kaybettiğimiz Jülide Gülizar, bu odada gazetesini okuyup, yazılarını hazırlamıştır.

Bu oda aynı zamanda yerel, ulusal ve Avrupalı gazetecilerin toplanma yeri olma özelliğini de taşıyor. Ünlü-ünsüz birçok gazeteci ve Avrupa Gazeteciler Derneği ayrıca Uluslararası Sivil İnisiyatif Gazetesi’nin de aktif olarak kullandığı Gazeteciler odası özelliğini taşıyor.

Kınacızade Konağı’nın yemeklerini tattığınızda ise, etinden yağına kadar her malzemenin ne kadar özenle seçilmiş olduğunu hemen fark edeceksiniz…

Ankara Tava, Ekşili Köfte, Güveçte Kurufasulye, El yapımı cevizli ballı, madımaklı gözleme, Etli ev mantısı, zeytinyağlı yaprak sarması, Bütün yeşilliklerden oluşan üzerinde Ankara ev yapımı çubuk turşularından oluşan salata, baklava ve sıcak-soğuk mezeleri, Kiremitte alabalık kırmızı et ve Ankara yemeklerini artık hep bu konakta tatmak isteyeceksiniz.

Antika Eşyaların Yeniden Hayat Bulduğu Mekan

Ankara Kalesinde bulunun ve 1800‘lü yılların sonunda yapılmış olan Konak, 2007 yılında Kıvırcık Usta tarafından orijinaline sadık kalarak restore edilmiştir. Kültür, sanat, antika eşya, müze konak, restorant & cafe olarak faaliyet göstermektedir.

Sevdiğiniz lezzetlerden ve eğlenceden daha fazla keyif almak isterseniz sizi, tarihi atmosferde hizmet verdiğimiz tecrübeli kadromuz ve güler yüzümüzle konağımıza bekliyoruz.

  • Konağımız, tarih, kültür, sanat ve eskiye özlem duyanların buluşma mekânıdır. Mekânımızda tarih ve lezzeti siz değerli misafirlerimize sunmaktar gurur duyuyoruz.
  • Toplantı, Düğün, Nişan, Sünnet, Kokteyl, Kına Gecesi ve özel günlerinizde Sizlere hizmet etmekten Kınacızade Konağı onur duyar…
  • Akademisyen, bürokrat, öğrenci, ev hanımları, yerli ve yabancıların müdavim olduğu konağımızda aynı zamanda, sanatsal ve kültürel faaliyetlere de ev sahipliği yapmaktadır.

Güler yüzlü hizmeti, konforlu atmosferi ve eşsiz tarihi dokusuyla size daha önce yaşamadığınız bir keyfi yaşatan bu tarihi konakta her şey özel…