Kınacızade Konağı’nın Geçmişi 1800’lü Yıllara Dayanıyor

Antika Eşyaların Yeniden Hayat Bulduğu Müze Odalar

Tarihi bir doku içerisinde, kültür-sanatla iç içe, özel lezzetlerin eşliğinde sevdiklerinizle unutulmaz anlar yaşamak için tercih edilebilecek ender mekânlardan biri:

“Kıvırcık Usta Kınacızade Konağı”

Konağı yaşayan müze haline getiren, Kıvırcık Usta, eskiye olan özlemini ve aşkını Kınacızade Konağı’nda sunduğu farklı bir konseptle tüm Ankaralılara yaşatıyor.

2007 yılında Kıvırcık Usta tarafından orjinaline sadık kalarak restore edilen Konak, bugün kültür, sanat, antika eşya, restoran ve cafe olarak Ankaralılara hizmet sunuyor.

Kültür ve Sanat Aşığı Kıvırcık Usta

Kıvırcık Usta, ahşaba hayat veren ve can katan ahşap ustalarımızdan bir tanesi…

Antika eşyaların tamir, cila, restorasyon ve dekorasyonuyla uğraşan Kıvırcık Usta, tam 30 yılı aşkın meslek yaşamında birçok ünlü mekâna ve sayısız eşyaya sanatını yansıtıp müşterileri ile dost olmuş hatta çocuklarının bile işlerini yaparak, babadan oğula anneden kızına kalan eşyaların yaşamasına katkıda bulunmuş ustalarımızdan.

Kıvırcık Usta, Atakale Kültür Sanat olarak 3 kez organizasyon gerçekleştirmiş, hat sanatı, tezhip, ebru, cam şişe içerisinde hat sanatı, resim, fotoğraf, eski eşya, antika eşya, koleksiyonluk parçalar ile 10 bini aşkın Selçuklu ve Osmanlı tespih sergileri açmış.

Çeşitli yarışmalar, şiir akşamları, akşam sohbetleri, Hacivat-Karagöz sokak tiyatrolarıyla beraber Kınacızade Konağı’nda çekilen canlı yayınlara, dizilere ve sinema filmlerine katkıda bulunmuş, ve hatta bunların hiçbirinden ücret dahi beklemeden hem kültür ve sanatın hem konağın hem de  Ankara Kalesi’nin tanıtımına çok büyük katkı sağlamış.